Preskočiť na hlavný obsah

Nástroje smrteľníkov časť 2.


Ahojte :D :D
Moji milí čitatelia, vítam vás pri novom článku (novej recenzii k posledným 3 dielom zo série Nástroje smrteľníkov od Cassie Clare) . Prázdniny sa pomaly končia a neviem ako vám ale mne sa dá z toho plakať. Bude mi hlavne chýbať ten čas ,ktorý som strávila pri čítaní kníh (samozrejme aj cez školu sa budem naďalej venovať čítaniu lenže už nebudem môcť stráviť pri čítaní ako cez prázdniny celý deň, iba cez víkendy a aj to len vtedy ak sa nebudem musieť učiť). Je to smutné ale čo už, život ide ďalej.Takže aj s poslednými augustovými dňami tu prichádza nová recenzia z Tieňoloveckého prostredia ,ktoré som si za toto leto neskutočne zamilovala. Nebudem zdržiavať, poďme na to. 

Nástroje smrteľníkov

4.diel
Názov knihy : Mesto padlých anjelov
Originálny názov : City of Fallen Angels 
Autor : Cassandra Clare
Séria : Nástroje smrteľníkov (The Mortal Instruments)
Vydavateľstvo : Slovart
Počet strán : 384
Rozmery : 130×200 mm
Väzba : pevná s prebalom
Rok vydania : 2014 (1. vydanie)
Vekové odporúčanie : 15+
Obsah : Valentine je porazený a vojna sa skončila. Clary Frayová sa vracia späť do New Yorku k novému životu. Chce sa stať plnohodnotnou Tieňolovkyňou a zároveň sa učí používať svoju špeciálnu silu. Jej mama je zasnúbená so svojou celoživotnou láskou a Dolnosveťania a Tieňolovci si nažívajú v pokoji. A čo je najdôležitejšie: s Jaceom sú konečne spolu.Nič však netrvá večne. Niekto vyvražďuje Tieňolovcov, rozdúchava napätie medzi Dolnosveťanmi, a to môže viesť len k ďalšej vojne. Clary nedokáže pomôcť ani jej najlepší priateľ Simon. Jeho mama totiž zistila, že je upír, a vyhodila ho z domu. A aby toho nebolo málo, randí naraz s dvoma krásnymi a nebezpečnými babami. Clary napokon zisťuje, že nešťastnou náhodou dala do pohybu sled hrozivých udalostí, ktoré môžu zapríčiniť, že stratí všetkých, ktorých miluje.
Bližší obsah : Clary Frayová a jej priatelia sú späť v ďalšiom napínavom, strhujúcom príbehu plného lásky, napätia, drámy, zrady a akcie. Valentine je preč ale za to prichádza nová nebezpečná výzva. Na scéne sa objavuje niekto nový. Niekto kto v príbehoch našich obľúbených hrdinov poriadne zamieša karty. Clary a Jace sú konečne spolu ale život im opäť stavia do cesty prekážky ,s ktorými sa musia popasovať. Prebudenie Jacea z mŕtvych si začína vyberať svoju daň. Nočné mory napadajú jeho myseľ. Ale vniknú do jeho normálneho života a rozvrátia ho hore nohami ? Alec a Magnus sú spolu a užívajú si cestovanie po svete. Simon a Izzy sa zblížili. Ale je to medzi nimi vážne ? Túto otázku má Simon v hlave. Rovnako ako pri vlkolačici Maii , s ktorou sa taktiež zblížili. Takže Simon chodí naraz s 2 babami , čo ho aj neskôr dostihne , je prenasledovaný mnohými bytosťami ,ktoré ho chcú na svoju stranu kvôli jeho dvojtvárnosti. Životy hrdinov sa neustále vyvíjajú rovnako ako sa vyvíjajú samotné postavy. Na New York a osudy všetkých Tieňolovcov striehne nové zlo. Niekto vraždí Tieňolovcov a vytvára zatiaľ neúspešne novú rasu Tieňolovcov s démonskou krvou. Clary sa stáva Tieňolovkyňou a spolu s Jaceom, Izzy, Simonom, Alecom a Magnusom čelia mnohým výzvam, dobrodružstvám a nebezpečenstvám. 


5.diel
Názov knihy : Mesto stratených duší
Originálny názov : City of Lost Souls
Autor : Cassandra Clare
Séria : Nástroje smrteľníkov (The Mortal Instruments)
Vydavateľstvo : Slovart
Počet strán : 480
Rozmery : 139×217 mm
Väzba : pevná s prebalom
Rok vydania : 2014 (1.vydanie)
Vekové odporúčanie : 15+
Obsah : Lilithine démonské čary zviazali milovaného Jacea s Clariným prekliatym bratom Sebastianom. Jace sa tak stal poskokom démonov. Tieňolovci sa snažia zničiť Sebastiana, ale ich vzájomné spútanie je také silné, že nemôžu ublížiť jednému chlapcovi, bez toho aby to nepocítil aj ten druhý. Alec, Magnus, Simon a Isabelle skúšajú nájsť pomoc u férov, démonov, a dokonca i u nemilosrdných Železných sestier, no Clary pracuje na vlastnú päsť. V stávke je nielen jej život, ale aj Jaceova duša. 
Bližší obsah : V piatom napínavom dieli série Nástroje smrteľníkov sa dej poriadne vyvinie. Clary zúfalo pátra po Jaeovi ale ,keď ho nájde nedokáže uveriť vlastným ušiam. To čo nájde nie je Jace, vypadá síce ako Jace ale jeho duša aj srde sa riadia spojením medzi ním a Clariným nenávideným bratom Sebastianom (Jonathanom) ,ktorý opäť ožil. Clary sa ale nezdáva je odhodlaná zachrániť Jacea (jeho dušu) nech to stojí, čo to stojí a zabiť Sebastiana. Ale zabiť  Sebstiana nebude také ľahké keďže by to mohlo zraniť aj Jacea. Preto ostaní (Izzy, Magnus, Simon a Alec) pátrajú po niečom ,čo by mohlo zraniť len jedného z nich a zároveň ich tak od seba oddeliť. Podarí sa im to ? Áno ale stihnú zakročiť skôr ako bude všetko stratené ? Clary ,ktorá napriek všetkým zákazom a prosbám koná na vlastnú päsť sa snaží byť obom na blízku aby prišla na Sebastianove plány a zároveň prísť na niečo ,čo by pomohlo Jaceovi. Neskôr ale začne pochybovať ,či je správne tých 2 oddeliť. Ako sa na koniec rozhodne ? 

6.diel
Názov knihy : Mesto nebeského ohňa
Originálny názov : City of Heavenly Fire
Autor : Cassandra Clare
Séria : Nástroje smrteľníkov (The Mortal Instruments)
Vydavateľstvo : Slovart
Počet strán : 552
Rozmery : 130×210 mm
Väzba : pevná s prebalom
Rok vydania : 2015 (1.vydanie)
Vekové odporúčanie : 15+
Obsah : Nočné mory sa stali skutočnosťou. Sebastianovi Morgensternovi sa podarilo rozdúchať nepokoje medzi Tieňolovcami. S Pekelnou čašou v rukách premieňa Tieňolovcov na temné stvorenia, ktoré sa musia postaviť proti vlastným rodinám i milovaným. Vystrašení Tieňolovci hľadajú útočisko v Idrise, no so všetkými bojovníkmi proti temnote za začarovanými hranicami ich domoviny, kto ochráni svet pred démonskou inváziou? Keď sa prezradí najhrozivejšie sprisahanie proti Tieňolovcom v dejinách, Clary, Jace, Isabelle, Simon a Alec musia zutekať pred hnevom Rady. Na ceste za zbraňou schopnou zničiť Sebastiana vkročia do démonských dimenzií, kam Tieňolovci nikdy nezavítali a z ktorých sa ešte žiaden smrteľník nevrátil živý... 
Bližší obsah : Veľké finále plné pocitov. Clary sa podarilo oslobodiť Jacea zo Sebastianových spár. Jaceom ale prúdi nebeský oheň (vďaka sile meča Slávneho) ,ktorého sa nevie zbaviť a dosť ťažko sa mu ho aj ovláda. Pomáha mu s tým Jordan (vlkolak a člen Praetor Lupus a Maiina stará láska) kým však nepadne v dôsledku Temnej vojny ako ďalší členovia Praetor Lupus. Potom sa s tým musí Jace vyrovnávať sám s pomocou Clary, Mĺkvych bratov a svojich priateľov. Jace a Clary sú odhodlaní zastaviť Sebastiana a zabrániť mu vyhubiť všetkých Tieňolovcov alebo ich premeniť na Potemnených. Spolu s ostatnými priateľmi ( s Izzy, Alecom, Simonom) sa vydávajú na nebezpečnú misiu do démonskej dimenzie, odkiaľ sa ešte žiadny smrteľník nevrátil živý aby zachránili ostatných priateľov (upíra Rafaela, vlkolaka Lukea, bosoráka Magnusa) a zabránili pohrome ,ktorú je ochotný Sebastian spôsobiť.Čo sa týka vzťahov medzi nimi : Clary a Jace sú naďalej spolu odhodlaní čeliť všetkým prekážkam ,ktoré im stoja v ceste za šťastím; Simon a Izzy sa dávajú dokopy, Alec a Magnus sú oddelení od seba a Magnusovi hrozí nebezpečenstvo ale Alec je odhodlaní ho za každú cenu zachrániť. Životy našich hrdinov sa naposled vyvíjajú. Nenechajte si ujsť toto nadupané finále jednej z najlepších fantasy, sci-fi sérii súčasnosti. Ako sa skončí Temná vojna ? Kto bude víťaz a kto porazený ? Ako sa vyvinú vzťahy : Clary a Jacea, Simona a Izzy, Magnusa a Aleca ? To sa dozviete jedine v tomto jedinečnom finále. 


Môj názor na tieto 3 posledné diely zo série a názor na celú sériu : Toto boli asi najepickejšie diely z celej tejto série. Od začiatku po koniec som si vychutnávala každú stranu. Táto séria bola celá neskutočná a mohla by som povedať ,že ešte lepšia ako séria Pekelné stroje ,ktorá je taktiež brutálne dobrá rovnako ako táto. V tejto sérii ale aj v osobitných knihách som si neskutočne obľúbila postavy a to hlavne Clary, Jacea, Simona, Izzy, Aleca a Magnusa ,ktorí spolu tvoria dokonalý tým a sú neodňateľnou súčasťou celej série. Zamilovala som si ich pre ich povahy pretože sú vtipní, odvážni, neboja sa riskovať (možno trošku) , sú nezastaviteľní a odhodlaní za každú cenu ochraňovať tých ,na ktorých im záleží a za to v ,čo veria sa bijú zubami, nechtami.Môj najobľúbenejší pár z celej série je Clace (Jace a Clary) , ktorým so fandila od úplného začiatku až po koniec. Táto séria má dokonale premyslený dej a prostredie ,v ktorom sa odohráva. Je plná emócii a ukazuje tie pravé ľudské hodnoty ,za ktoré sa oplatí bojovať. Je to naozaj skvelé fantasy, sci-fi. Určite odporúčam všetkým milovníkom týchto žánrov.A ak si ako ja potrpíte na zalaskované scény aj v tomto type žánrov, tak neváhajte a siahnite po týchto knihách ale môžete aj po ostatných dielach tejto autorky. Cassandra Clare je proste bohyňa fantasy, sci-fi, každá kniha od nej má svoje čaro, ktorým si vás dokáže pripútať. Tieňosvet je svet ,ktorý som si neskutočne zamilovala a chcela by som sa v ňom aj ocitnúť. Ak ste od tejto autorky ešte nič nečítali, tak neváhajte a rozhodne siahnite po niektorej z jej kníh. Čo musím ešte vyzdvihnúť je moje nadšenie zo svadobného komiksu, ktorý je k tejto sérii a nájdete ho na posledných stránkach v poslednom dieli, je krásny. Knihy majú taktiež krásne obálky, nové aj staré ale tie staré sú ešte krajšie ako tie nové. Takže na záver táto séria je proste top, nemám čo vytknúť. Odporúčam.  

Objednávajte tu z Littera.sk tu ( mňa to cez nich aj s poštovným vyšlo 34,40 €:                  4.diel
                                                                                 5.diel
                                                                                 6.diel
Hodnotenie : 

Odporúčam ? : Rozhodne áno
No z dnešnej recenzie je to už všetko. Dúfam ,že sa vám páčila. Čítali ste už túto sériu alebo nejakú inú sériu od tejto autorky ? Ak áno ,tak aký je váš názor ? Určite mi píšte do komentárov pod článok.  V blízkej dobe sa môžete tešiť na nový článok z rubriky Book Haul za August 2018. Takže ja sa s vami lúčim, teším sa na vás opäť nabudúce a dovtedy sa majte pekne. Ahojte :D :D 


























Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

RECENZIA: Krutý princ (Holly Black)

Ahojte ľudkovia, vítam vás pri novom článku. Dnes mám pre vás recenziu na knihu, na ktorú som sa veľmi tešila. Je to Krutý princ od Holly Black, ktorého v januári vydalo vydavateľstvo SLOVART.  Na túto knihu som sa počula dosť veľa rozporuplných recenzií, vďaka čomu sa bála do knihy pusti. Nakoniec som sa ale odhodlala, kedže som veľkým fanúšikom férskych bytostí, a to odvtedy, čo do môjho života vstúpila Sarah J. Maas so sériami ATOTAR a ToG.  Čo myslíte, páčil sa mi Krutý princ alebo ma sklamal? ♕♕♕ ,,Láska je vznešená vec. Ako môže byť niečo nesprávne, ak to robíš v mene tohto ušľachtilého citu?" ♕♕♕ Názov knihy: Krutý princ Originálny názov: The Cruel Prince Autor: Holly Black Jazyk: slovenský Séria: Férska sága Diel v poradí: prvý Nasledujúci diel: The Wicked King Vydavateľstvo: Slovart Počet strán: 400 Väzba: pevná s prebalom  Rok vydania: 2019 Vekové odporúčanie: 15+ ♛♛♛ ♛♛♛ Anotácia:  Holly Black, jedna z najúspešnejších autoriek

Na dvore z hmly a besu

Ahojte :D :D Moji milí knihomoli a knihomoľky , vítam vás pri novej recenzii ku knihe Na dvore z hmly a besu (Dvůr mlhy a hněvu) , čo je druhá časť k sérii Na dvore z tŕňov a ruží. Táto kniha v slovenskom jazyku ešte nevyšla a tuším ,že výjde až niekedy na jeseň ak sa  nepreloží dátum vydania  ale môžete si ju prečítať v českom jazyku ako ja , pokiaľ vás táto kniha zaujala tak isto ako mňa.  Na dvore z hmly a besu Názov knihy v slovenskom jazyku : Na dvore z hmly a besu Názov knihy v českom jazyku : Dvůr mlhy a hněvu Originálny názov : A court of Mist and Fury Séria : Na dvore z tŕňov a ruží Diel v poradí : druhý Ďalší diel v poradí : A court of Wings and Ruin (názov v angličtine) Vydavateľstvo : Cooboo (vydalo v ČR) , Slovart (vydá na SR už túto jeseň) Žáner : sci-fi, fantasy Počet strán : 664 Rozmery : 130×200 mm Väzba : brožovaná Vekové odporúčanie : 18+ (ale dá sa aj od 15 😉)  Rok vydania : 2017 Opis :  Feyra prežila súboj s Amaranthou a vr

Končí sa to nami

Ahojte :D :D Milí čitatelia, vítam vás pri novom článku. Asi pred týždňom sa mi dostala do rúk kniha Končí sa to nami od Colleen Hoover. Kniha vyšla 23. januára 2018. Pre mňa toto bola druhá kniha od Collen Hoover. Ako prvú som čítala Odvrátenú tvár lásky ako e-knihu. No túto knihu mám objednanú aj v klasickej knižnej podobe. Keď ju budem mať ,tak si ju znovu prečítam a napíšem vám ku nej recenziu. Ale vrátim sa zas ku knihe Končí sa to nami. Kniha ma zaujala svojou krásnou obálkou a anotáciou. A ako sa mi páčila ? To vám prezradím v dnešnom článku.  ♥♥♥ Názov knihy: Končí sa to nami Originálny názov: It Ends With Us Autor: Colleen Hoover Jazyk: slovenský Vydavateľstvo: Ikar Počet strán: 320 Rozmer: 145×227 mm Väzba: pevná s prebalom ♥♥♥ Lily si v detstve vytrpela svoje. Po otcovej smrti opúšťa rodný Maine a usádza sa v Bostone, v meste, kde je všetko lepšie. Aspoň tak jej to kedysi tvrdil Atlas, Lilina spriaznená duša a prvá láska. V Bostone spoznáva ambició